Bescherm uw waardevolle spullen tegen diefstal en brand

Zakelijk of privé, van documenten tot sleutels: iedereen heeft waardevolle spullen die op een veilige manier opgeborgen moeten worden.

De brand- en inbraakwerende kluizen in ons assortiment zijn uitermate geschikt voor het veilig opbergen van dierbare eigendommen, bedrijfsgoederen, antieke voorwerpen, documenten, enzovoort.

Laat u adviseren

Welke kluis past het beste bij u?

 

Brandwerende kluizen

Bij brandwerende kluizen ligt de focus op het bestendig zijn tegen een bepaalde hitte. Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt.

Lees meer >

 

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen hebben als doel de inhoud te beschermen tegen inbraak en diefstal. Elke inbraakwerende kluis heeft een indicatie van de waardeberging. Deze term geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis ligt.

Lees meer >

Brandwerende kluizen

Bij brandwerende kluizen ligt de focus op het bestendig zijn tegen een bepaalde hitte. Brandwerende producten zijn zo gemaakt dat ze ervoor zorgen dat de binnentemperatuur van de kast lager blijft dan de temperatuur waarbij papier of data beschadigd wordt. Papier beschadigt immers boven een temperatuur van 175°C. De kritieke grens voor magnetische informatiedragers en digitale datadragers ligt zelfs al op circa 50°C. 

De temperatuur van een brand wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals de tijdsduur van de brand, de verschillende materialen, is het een lopend of een stilstaand vuur, enzovoort. Feit is dat de gemiddelde temperatuur van een brand kan oplopen tot 600 à 800°C. In extreme gevallen kan de temperatuur zelfs stijgen tot 1000°C.

De brandwerendheid wordt uitgedrukt in minuten, gevolgd door de P van papier of DIS voor data. Deze teststandaarden geven aan hoelang een brandwerende kast papier of data beschermt bij een grote brand. Er zijn diverse brandwerende standaarden volgens welke een kluis getest kan worden. De kluizen worden getest bij hoge temperaturen. Getest wordt of de kluis de inhoud voldoende beschermt. Sommige standaarden hebben zelfs een valproef waarbij wordt getest of de beschermende werking niet nadelig wordt beïnvloed wanneer de brandwerende kast tijdens een brand door een verdiepingsvloer zakt.

Is een brandwerende kluis de juiste keuze voor u? Onze adviseurs helpen u graag.

Contacteer ons

In de onderstaande afbeelding ziet u de kluizen die wij verkopen en de testresultaten ervan.

Overzicht brandwerende kluizen van Scutum Security

Inbraakwerende kluizen

Inbraakwerende kluizen hebben als doel de inhoud te beschermen tegen inbraak en diefstal. Elke inbraakwerende kluis heeft dan ook een indicatie van de waardeberging. Deze term geeft aan hoeveel contant geld of kostbaarheden de verzekering dekt wanneer dit in de kluis is opgeborgen. Hierbij wordt ervan uitgegaan dat het contante geld ligt opgeborgen in een inbraakwerende kluis in een onbewoond, onbewaakt en niet beveiligd pand binnen de bebouwde kom. Afhankelijk van de genomen beveiligingsmaatregelen kunnen verzekeraars afwijken van de dekkingsindicatie.

Europese certificering
Volgens deze normen moeten kluizen getest worden door een onafhankelijk testinstituut volgens de norm EN 1143-1. In de testinstituten gaan ervaren mensen aan de slag met de kluis om deze open te breken. De verkregen resultaten worden omgezet in een weerstandswaarde. Hierin wordt rekening gehouden met factoren als tijd en gereedschap. Aan de hand van de testresultaten wordt een kluis ingeschaald in een bepaalde weerstandsklasse.

Inbraakwerende kluizen kopen bij Scutum Security

De normering voor licht-inbraakwerende kasten, geschikt voor eenvoudige risico’s, worden geplaatst onder de norm EN14 450 (veiligheidsklasse 1 en 2). De classificaties S1 en S2 staan op het label aan de binnenzijde van de deur. Voluit heten deze security level 1 en security level 2.

Interesse in het kopen van een kluis? Laat u door ons informeren.

Neem contact op

Ook voor bijzondere kluizen kan u bij ons terecht

Natuurlijk worden de kluizen die niet specifiek in de categorieën ‘Brandwerende kluizen’ en ‘Inbraakwerende kluizen’ vallen door ons aangeboden. Denk aan bijvoorbeeld kassakluizen, afstortkluizen en dergelijke. Raadpleeg voor bijzondere kluizen op maat de catalogus.

Bekijk de catalogus (PDF)

Er is altijd een kluis voor uw noden

Wij helpen u kiezen

Gewoon even bellen?

03/644 31 21

Scutum Security