Systeemintegratie voor uw onderneming

Wanneer wij uw totaalbeveiliging verzorgen, verbinden we de verschillende beveiligingssystemen van uw gebouw met elkaar. Zo laten we bijvoorbeeld uw camerasysteem, uw alarmsysteem en uw toegangscontrole met elkaar communiceren door middel van een hardware- of softwarekoppeling.

Dit zorgt ervoor dat het potentieel van uw beveiligingssystemen 100% benut wordt. Bovendien betekent het dat u de werking van al uw systemen op 1 scherm kan overzien. Dit maakt het buitengewoon gemakkelijk om alle beveiliging in oog te houden en elke situatie snel onder controle te krijgen.

 

 

Onze experts staan voor u klaar.

Ontvang een offerte

Systemen samenvoegen en met elkaar laten communiceren

Een beveiligingssysteem werkt in normale omstandigheden steeds alleen. Een bewegingsdetector stuurt bijvoorbeeld een signaal naar de alarmcentrale. De bewegingsdetector communiceert op dat moment echter geen informatie naar uw andere systemen, zoals uw camerabewaking of uw toegangscontrole. Daardoor worden kansen om de noodsituatie onder controle te krijgen niet benut. En dat vinden wij een gemiste kans.

Daarom kunnen wij aan systeemintegratie doen. We gaan de systemen met elkaar laten communiceren. Dit kunnen we op twee manieren doen:

  • Door middel van een softwarekoppeling tussen twee of meerdere systemen.
  • Of middels een hardwarekoppeling van twee of meerdere systemen.

Ontvang een offerte

Totaalbeveiliging begint met een goed plan

Hardware- of softwarekoppeling?

 

HARDWAREKOPPELING

Bij een hardwarekoppeling zorgen we ervoor dat twee systemen direct met elkaar communiceren. Er wordt bij het instellen van het systeem een conditionering ingesteld die regelt dat het systeem kan reageren wanneer het een signaal ontvangt van een ander systeem in het gebouw.

Enkele voorbeelden van een hardwarekoppeling

  • Een camera focust op een uitgang, kassa of ander punt in het gebouw wanneer een bewegingsdetector een alarmmelding geeft.
  • Wanneer een gebouw toegangscontrole heeft, kan het zijn dat bepaalde personen geen toegang hebben tot een ruimte. Een veel voorkomende integratie die hier wordt toegepast, is dat wanneer er brand uitbreekt, alle toegangscontrole wordt opgeheven. Iedereen kan dan alle deuren gebruiken.
  • Integratie tussen camerasystemen en toegangscontrole komt veel voor. Zo kunnen bedrijven die gebruik maken van camera’s die nummerplaten registreren een integratie leggen met hun toegangscontrole. Wanneer iemand zich aanmeldt aan de toegangscontrole, zal de camera geactiveerd worden en de nummerplaat registreren.

SOFTWAREKOPPELING

Een softwarekoppeling gebeurt door middel van externe software die wordt geïnstalleerd op uw computer. Alle systemen worden aan dit programma toegevoegd en u krijgt één gecentraliseerde tool waarop u alles kan waarnemen en sturen.

Een voorbeeld uit de praktijk
Een grote multinational heeft in haar kantoor (waar zo’n 2500 werknemers werken) toegangscontrole, camerabewaking, brandbeveiliging en een alarmsysteem. Al deze systemen door middel van een hardwarekoppeling integreren is onbegonnen werk. Daarnaast is het ook zeer moeilijk om elk systeem in haar eigen softwarepakket te beheren aangezien u dan altijd vier programma’s open hebt staan.

Een softwarematige totaalbeveiliging biedt de oplossing en zorgt ervoor dat u alles in één programma ziet. Er wordt een plattegrond van uw gebouw weergegeven met daarop de verschillende systemen. Wanneer een bepaald systeem alarm slaat kan u kiezen om de zone uit te vergroten en een bepaalde actie te ondernemen. Acties zoals toegangscontrole uitschakelen bij brand en niet vergrendelde deuren vergrendelen bij inbraak zijn slechts enkele opties.

 

Totaalbeveiliging van uw bedrijf

 

Totaalbeveiliging verschilt van bedrijf tot bedrijf

Het ene bedrijf heeft nood aan ‘X’, terwijl het andere bedrijf kampt met ‘Y’. Op de bovenstaande afbeelding ziet u een voorbeeld van een hardwarekoppeling. De systemen worden elk afzonderlijk geplaatst, maar worden zo geprogrammeerd dat wanneer
een bepaalde detector iets registreert, de dichtstbijzijnde camera focust op de plaats van detectie. De systemen spreken dus met elkaar, maar er is geen nood aan een extra softwarepakket.

Een groter bedrijf zal echter veel eerder behoefte hebben aan software-integratie. Dit zorgt ervoor dat niet alle hardware gekoppeld moet worden en men desondanks het overzicht behoudt van alle situaties.

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

De garanties van systeemintegratie

 

Het potentieel van systemen wordt benut

Vanaf nu communiceren de systemen met elkaar, in plaats van langs elkaar.

Altijd een gepaste oplossing

Ongeacht of uw bedrijf groot of klein is, en of u nu twee of vijf systemen geïntegreerd wilt zien: er is een oplossing.

Zij vertrouwden ons hun systeemintegratie toe

En daarom verdienen ze een plaats in onze spotlight!

Testimonial Dirk Verbeeck

D. Verbeeck

The Floor

Ze namen de hele beveiliging van onze zalenlocatie onder handen... super veilig, zo voelt het nu!! Die mannen werken echt snel. Chapeau! En ook nog betaalbaar. Veel beter dan ik had verwacht.

Testimonial Placeholder

Jennifer S.

Zirkus bvba

Scutum werd ons aanbevolen door een zakenrelatie. Na een verkennend gesprek gaven zij (zoals beloofd) een gratis advies. Alles ging ongedwongen & professioneel.

Testimonial Placeholder

Lucille

Air Liquide

Fijne samenwerking met Scutum! Ze beveiligden onder andere onze locatie in de Antwerpse haven met camera's, brand- en inbraakalarmen en toegangscontrole.

Ook u verdient een plaats in de spotlight.

Claim hem nu

Wij zijn trots op onze samenwerking met deze beveiligingsmerken

 

Systeemintegratie voor uw bedrijf.

Ontvang een offerte

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

Scutum Security