Camerabewaking Antwerpen

Hoe voorkomt u dat uw alarm afgaat met huisdieren?

Als u thuis huisdieren en een alarm heeft, bent u zeker bekend met dit probleem: het alarm gaat af, u of de alarmcentrale schiet in actie, en er blijkt niets aan de hand te zijn. Want… uw huisdier heeft de bewegingsmelder geactiveerd! Voor dierenliefhebbers is dit een groot probleem. Misschien ziet u het inmiddels niet meer zitten om een ​​inbraakbeveiligingssysteem te combineren met het hebben van een hond of kat. Exit alarm of huisdier? Nee, ze kunnen naast elkaar bestaan!

Het probleem van alarmen en huisdieren

Twee jaar geleden wilde Sarah een alarmsysteem voor haar huis laten installeren naar aanleiding van een inbraak in haar huis. Om te voorkomen dat dit weer gebeurt, koos ze een camera voor binnen en plaatste deze in haar woonkamer, met uitzicht op de voordeur.

Een paar maanden later kwam Alto, haar golden retriever, in haar leven. Fantastisch natuurlijk, maar ook het begin van veel problemen. Nee, Alto huilde niet tijdens de afwezigheid van zijn bazin, noch beet het dier de zetel kapot. Het echte probleem was dat hij steeds langs de voordeur liep, uitkijkend naar Sarahs terugkeer. Van 9.00 uur tot 18.00 uur. Elke dag.

Het gevolg? De camera stuurde bij elke passage voor de sensor een waarschuwing naar Sarahs telefoon. Haar smartphone trilde de hele dag omdat de hond zo vaak naar de voordeur liep. Sarah overwoog zelfs om de waarschuwingen af ​​te zetten. Gelukkig besefte ze op tijd dat ze dan ook niet op de hoogte zal worden gebracht in het geval van een echte inbraak. Sarah stond voor een dilemma!

 

Camerabeveiliging België

Patroonherkenningstechnologie om eigenaren van huisdieren te helpen

Hoewel de meeste fabrikanten van beveiligingssystemen u aanraden om over te schakelen naar een niet-video-alarmsysteem, bieden de slimme camera’s van Scutum u een alternatief waar u én uw huisdier iets aan hebben.

Naast de voordelen zoals de groothoeklens, HD-nachtzicht en de geïntegreerde sirene, bevatten de beveiligingscamera’s van Scutum op uw verzoek een ​​intelligente bewegingsdetector. Het is een technologie gebaseerd op kunstmatige intelligentie met patroonherkenning, die afbeeldingen analyseert om mensen van dieren te onderscheiden. Het doel: ongewenste meldingen van uw huisdier zoveel mogelijk vermijden. Hij zal nooit meer voor een inbreker worden aangezien!

Het stelt u ook in staat om uw huisdier in de gaten te houden terwijl u weg bent, zowel overdag als op vakantie. Dankzij de microfoon die in de camera is ingebouwd, kun je zelfs met hem praten om hem gerust te stellen!

Vandaag heeft Sarah haar huis uitgerust met een draadloos huisalarm dat een van onze veiligheids- en beveiligingsexperts kwam installeren. Onze expert hield daarbij uiteraard rekening met de bewegingen van Alto en kon het systeem daarom op de best mogelijke manier plaatsen. Hoewel Alto ogenschijnlijk langs de slimme camera blijft lopen, negeert het apparaat de hond. Sarah ontvangt geen valse alarmen meer!

Herkent het alarmsysteem ook kleine dieren?

Het korte antwoord is: ja! Een voorfilter elimineert direct insecten die dicht bij de camera kunnen vliegen of op de brandpuntsafstand kunnen landen. De beeldherkenningsanalyse voert vervolgens een tweede filter uit om huisdieren te elimineren, of het nu grote honden of kleine katten zijn. Als u desondanks toch een waarschuwing ontvangt, is er iets ongewoons gebeurd. Dankzij de betrouwbaarheid van onze slimme bewegingsmelder is de kans klein dat deze van je huisdier komt. Er kan direct gekeken worden waardoor de camera werd geactiveerd. Als het een inbraak betreft, zal de operator van onze centrale de politie onmiddellijk op de hoogte brengen voor snelle interventie.

 

Beveiligingsbedrijf België

Interesse in een slim alarmsysteem dat huisdieren herkent?

Neem contact op

Scutum Security