Spans protection wordt Scutum security

Spans Protection in Overijse wordt deel van Scutum

Als u uit de omgeving van Brussel komt, is de kans groot dat u al eens in een woning of bedrijf bent geweest dat vakkundig beveiligd is door Spans Protection uit Overijse. Meer dan 5000 klanten hebben inmiddels al inbraakbeveiliging, brandbeveiliging, camerabewaking en toegangscontrole van Spans Protection. Het doet ons daarom heel veel genoegen dat dit ervaren team sinds maart 2021 deel uitmaakt van Scutum Security.

We vroegen Dirk Spans, eigenaar van Spans Protection, naar de ins en outs van deze interessante ontwikkeling.

‘Dirk, laten we bij het begin beginnen: hoe is Spans Protection ontstaan?’

Dirk: ‘Je kunt wel zeggen dat ons bedrijf een unieke ontstaansgeschiedenis heeft. Als sinds 1961 werkte mijn vader als elektrieker. Ik kwam in 1983 in het bedrijf, direct na mijn legerdienst. Op een dag in ’84 deden we een klus in een huis. Daar was op dat moment een beveiligingsbedrijf bezig om een alarminstallatie aan te leggen. We begrepen als snel van de huiseigenaar dat dat bedrijf het alarm maar niet werkend kreeg. “Kunnen jullie er niet eens naar kijken?” vroeg hij ons. We hadden op dat moment geen enkele ervaring met beveiligingsinstallaties, maar wilden er toch wel even naar kijken. En voilà, het lukte ons zowaar om het systeem op gang te krijgen. “Waarom installeren jullie eigenlijk geen beveiliging?” vroeg de huiseigenaar toen. En hij voegde toe: “Jullie zijn blijkbaar natuurtalenten!” Zo ontstond Spans Protection.’

‘Was het niet moeilijk om als leek aan de slag te gaan in de beveiliging?’

‘Goh, enerzijds wel, anderzijds niet. We waren natuurlijk al ervaren met elektrotechniek. We moesten vooral veel bijleren over beveiligingsinstallaties. We namen in het begin alleen kleine klussen aan, zodat we konden garanderen dat we ze goed konden voltooien. Pas na veel kleine opdrachten gedaan te hebben, namen we ook grotere projecten aan.’

‘Verzorgt Spans Protection ook beveiliging voor bedrijven?’

‘Absoluut. In de praktijk is het alleen zo dat onze meeste klanten particulieren zijn. Spans Protection ligt in de groene gordel rond Brussel, een gebied waar vooral gewoond wordt. Het is daarom logisch dat we minder bedrijven als klanten hebben. Maar ze zijn er wel degelijk!’

‘Waarom besloot u bij de Scutum Group aan te sluiten?’

‘Scutum benaderde mij. Ik was niet op zoek naar een overnamepartner. Scutum vertelde mij dat ze grote potentie zien in de regio Brussel, en dat Spans Protection perfect aansluit bij hun bedrijf. We bieden immers allebei dezelfde producten en diensten aan. Toen ben ik gaan nadenken. Ik nader de zestig, dus binnen een paar jaar was ik sowieso op zoek gegaan naar een partner in wiens handen ik Spans Protection veilig kon achterlaten. Nu de kans zich voordeed, redeneerde ik dat dit het moment was om de zaak over te dragen. Scutum is een gezond, solide beveiligingsbedrijf met bewonderenswaardige ambities. Het is een fijne gedachte dat Spans Protection hier onderdeel van zal uitmaken.’

‘Voelt het niet vreemd om uw bedrijf over te dragen?’

‘Nee, eigenlijk niet. Het is dan ook een proces dat vele maanden duurt, dus ik heb langzaam aan het idee kunnen wennen. Het zou anders zijn wanneer er iemand aanklopt die zegt: “Meneer Spans, ik koop uw bedrijf, morgen moet u weg zijn.” Gelukkig voelt de overdracht van Spans Protection aan Scutum heel ongedwongen en geleidelijk.’

‘Wat is uw hoop voor Scutum en Spans Protection voor de komende jaren?’

‘Dat we van elkaar kunnen leren. Spans Protection heeft grote kennis van de beveiligingsmarkt in het gebied rond Brussel. Wij kennen de mensen, de mensen kennen ons. Hiervan kan Scutum profiteren. Scutum heeft dan weer know-how over zeer grote projecten. Spans Protection zou nooit de beveiliging van, ik noem maar iets, het Sportpaleis aangekund hebben. Maar met de expertise van Scutum erbij kunnen we gaandeweg toewerken naar dit soort opdrachten. Ondertussen kan Scutum van ons leren hoe je de klanten in en rond Brussel het beste kunt helpen. Ik voorzie een mooie toekomst voor de beide bedrijven!’

Beveiligingsbedrijf voor Brussel, Vlaams-Brabant en Waals-Brabant

Met de lokale kennis van Spans Protection in ons portfolio, kunnen wij uw huis of bedrijf in Brussel, Vlaams-Brabant of Waals-Brabant perfect beveiligen.

Heeft u interesse in een vrijblijvend adviesgesprek?

Bel, e-mail of bezoek ons.

Scutum Security