De alarmmelding als onderdeel van inbraakbeveiliging

Wat gebeurt er na de detectie van een ongenode gast? De alarmmelding zal in werking gesteld worden. De binnensirene en buitensirene schrikken de potentiële inbreker af en brengen de hele buurt in staat van paraatheid. Optioneel laat u uw alarmsysteem ook in verbinding stellen met onze meldkamer, zodat er hulp geboden wordt wanneer u niet zelf thuis bent. Wordt het alleen een sirene of ook een meldkamerverbinding? De keuze is aan u.

Ontvang een offerte

Alarmmelding België

Wat u moet weten over de alarmmelding

De sirene
Het is van groot belang dat er een audio-visueel signaal afgaat zodra het alarm een indringer detecteert. In de eerste plaats hebben we hiervoor de binnen- en buitensirene. Zo wordt er duidelijk gemaakt aan de buurt dat er mogelijks een inbraak aan de gang is en dat iedereen alert moet zijn. De sirene is een standaardonderdeel van een alarminstallatie van Scutum Security.

De meldkamer
Aansluiting van het alarmsysteem aan onze meldkamer is optioneel. Kiest u hiervoor, dan krijgt uw alarm een permanente monitoring onder de supervisie van professionele operatoren die in directe verbinding staan met de politie en de hulpdiensten.

Bij inbraak, sabotage of brand zal de meldkamer onmiddellijk een alarm krijgen en een verificatie van dit alarm uitvoeren. De specialisten in de controlekamer zullen de alarmmelding bekijken en de gepaste actie ondernemen. Zo zullen zij, wanneer het alarm geverifieerd is, direct contact opnemen met de hulpdiensten en u verwittigen indien dit op voorhand werd afgesproken. Deze service onderscheidt ons van andere spelers op de markt. Waar anderen dienst doen op een beveiligingsfirma, staat Scutum Security direct in contact met de ordediensten. 

Om de betrouwbaarheid te garanderen stuurt het alarmsysteem minstens twee testmeldingen per dag naar de meldkamer. Hierdoor bent u zeker dat bij melding van brand, inbraak, paniek, medisch alarm of een andere noodsituatie steeds de juiste acties worden genomen.

Naast het ontvangen van de alarmen kan de meldkamer ook verificaties uitvoeren. Dit kan gebeuren aan de hand van videoverificatie, waarbij we inkijken op de beelden van uw camerabewaking. Het is van belang om te vermelden dat dit enkel en alleen wordt gedaan bij een effectieve alarmmelding.

Interesse in een alarmsysteem?

Ontvang een offerte

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

Scutum Security