Het fysieke alarmsysteem als onderdeel van inbraakbeveiliging

Tijdens een audit bekijken onze experten welk alarmsysteem het best bij u past. Daarna zal er gekeken worden naar de strategische plaatsing van uw alarmsysteem, uiteraard rekening houdende met uw wensen. Wanneer de audit heeft plaatsgevonden weten zowel u als onze experten perfect hoe de installatie zal verlopen. Een alarmsysteem moet een oplossing bieden voor u, dus wij zorgen ervoor dat we deze oplossing vinden.

Ontvang een offerte

Inbraakbeveiliging België 2

Wat u moet weten over alarmsystemen

De centrale

Dit is het hart van uw beveiligingssysteem. De centrale controleert en stuurt alle andere componenten aan. Deze kast wordt meestal in een technische ruimte geplaatst en is voorzien van een noodbatterij. Het is uiteraard belangrijk om deze batterij op regelmatige tijdstippen te laten vervangen om de optimale werking van uw alarminstallatie te garanderen. Bij Scutum Security wordt dit automatisch bijgehouden in het jaarlijks onderhoudsschema.

De detectoren

Dankzij hun vormgeving kunnen bewegingsdetectoren perfect worden geplaatst in een hoek om ruimtes te beveiligen of in het midden van een ruimte om de ruimte te bewaken. Ze detecteren elke beweging in huis en signaleren dit aan de centrale.

Indien u huisdieren hebt die vrij in huis rondlopen, kan gebruik gemaakt worden van specifieke modellen die uw huisdieren herkennen. Zo zorgt de kat niet voor ongewenst alarm.

De magneetcontacten

Deze worden geplaatst op of ingebouwd in deuren en ramen. Deze contacten laten toe te detecteren wanneer een raam of deur geopend wordt. Met magneetcontacten is het mogelijk uw alarmsysteem ook in te schakelen wanneer u zelf thuis bent (bijvoorbeeld ’s nachts). Zo kan u vrij en ongestoord rondlopen in huis en wordt u verwittigd wanneer een raam of deur wordt geopend.

De sirene

Dit kan zowel een binnensirene als een buitensirene zijn. Ze geven een luid signaal in geval van alarm. Naast het waarschuwen van omwonenden en politiediensten hebben de sirenes als bijkomend doel de inbreker af te schrikken. Buitensirenes hebben ook steeds een ingebouwd flitslicht. Deze worden geïnstalleerd op een plaats die vanaf de openbare weg goed zichtbaar is. Dit is nuttig voor zowel uzelf als voor de politie of hulpdiensten.

Het codeklavier

Via het codeklavier is het mogelijk het alarmsysteem in en uit te schakelen door middel van een code. Het codeklavier geeft ook de huidige status van uw alarmsysteem weer en beschikt over de mogelijkheid om eventuele fouten of storingen weer te geven.

Brand-, CO- en waterdetectoren

Dit is optioneel. Branddetectoren, CO-detectoren en waterdetectoren hebben als specifiek kenmerk dat deze altijd werken, ongeacht of het alarm ingeschakeld of uitgeschakeld is. Dus ook wanneer u het alarm uitzet wordt u nog steeds verwittigd in geval van brand.

Interesse in een alarmsysteem?

Ontvang een offerte

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

Scutum Security