HD-SDI-camera of Turbo HD-camera

Een HD-SDI-camera is op vlak van beeldscherpte de beste keuze. Beelden worden opgenomen in 1080P, wat gelijk staat aan het scherpste beeld op uw HD-televisie! Wilt u ultieme veiligheid? Kies HD-SDI.

HD-SDI-camera’s worden ook vaak Turbo HD-camera’s genoemd, naar het populaire cameratype Turbo HD van de fabrikant Hikvision. (Ook Scutum kan met trots zeggen dat zij verdeler zijn van dit merk.)

Met de HD-SDI camera kan je veel, heel veel. Dit is de perfecte technologie om bestaande analoge systemen om te bouwen naar een hogere kwaliteit, zonder de bekabeling aan te moeten passen. Dat maakt HD-SDI geschikt voor zowel bedrijven en particulieren die nog geen camera’s hebben als voor hen die een verouderd systeem willen upgraden.

Ontvang advies

Wat u moet weten over HD-SDI camera’s

Bekabeling
Net als bij analoge camera’s wordt gebruik gemaakt van coax-kabel en voedingskabel. Afstanden zijn beperkter dan analoge camera’s (standaard 100 meter en voor een dikkere kabel 180 meter). Door gebruik te maken van een repeater kan de afstand vergroot worden (telkens +100 meter, met een maximum van drie repeaters).

Beeldresolutie
Gezien het digitale karakter van de beelden spreken we bij HD-SDI camera’s over een resolutie in pixels. Gangbare formaten zijn 720P (1280×720 pixels) en 1080P (1920×1080 pixels). Dit is buitengewoon scherp!

Vergelijking tussen analoog en HD-SDI

  • Analoog opgenomen in D1-resolutie = 0,4 megapixel
  • HD-SDI opgenomen in 1080P-resolutie = 2 megapixel
Verlichting
HD-SDI-camera’s zijn doorgaans veel lichtgevoeliger dan andere camerasoorten en vereisen dus minder bijverlichting. Dat maakt HD-SDI op zich al zeer geschikt voor minder goed verlichte plekken. Voor écht donkere omstandigheden bestaan er bovendien HD-SDI-camera’s die uitgerust zijn met infraroodverlichting. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie zullen wij dit wel of niet adviseren te nemen.

Interesse in camerabewaking?

Ontvang een offerte

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

Scutum Security