Netwerkcamera’s of IP-camera’s

Netwerkcamera’s (ook IP-camera’s genoemd) sturen via een internetverbinding beelden door naar uw recorder of naar onze meldkamer. Topveiligheid is gegarandeerd. Met infraroodlicht kunnen ze zelfs in de nacht zien!

Netwerkcamera’s bestaan in veel verschillende uitvoeringen. Deze camera’s zijn kleine computers op zich, en bij vele kan worden geselecteerd in welke resolutie beelden worden verzonden naar de recorder. Netwerkcamera’s kunnen beelden maken in zeer hoge resolutie (2560×1920 pixels – 5 megapixel is geen uitzondering meer). Houdt er wel rekening mee dat de recorder ook deze resolutie moet kunnen wegschrijven. Het zou zonde zijn een 5MP camera aan te sluiten op een recorder die slechts 2MP kan verwerken.

Vraag advies

Camerabewaking met netwerkcamera's

Wat u moet weten over netwerkcamera’s

Verlichting
Hier geldt de regel: des te meer verlichting er is in de omgeving waar de camera hangt, des te beter het beeld. Sommige netwerkcamera’s zijn ook uitgerust met infraroodverlichting. Ideaal voor slecht verlichte plekken in de nacht!
Aansluitingen

Bij netwerkcamera’s wordt gebruik gemaakt van netwerkkabel (UTP / FTP). Deze bekabeling bestaat in verschillende uitvoeringen, elk met zijn specifieke kenmerken betreffende snelheid van overdracht, capaciteit en weerstand tegen storingen. Afstanden in een netwerk zijn beperkt tot 100 meter, waarna een switch geplaatst moet worden voor de volgende 100 meter. Voor grotere afstanden kan gebruik gemaakt worden van glasvezelconnecties.

Voeding
Netwerkcamera’s kunnen net als analoge camera’s worden voorzien van stroom via afzonderlijke bekabeling, maar er bestaan ook camera’s waarbij de voeding mee voorzien wordt over de netwerkkabel. Hiervoor heeft u echter specifieke switchen nodig die deze stroomvoorziening kunnen waarborgen.

Netwerkprestaties
Het aansluiten van netwerkcamera’s op een bestaand netwerk zorgt voor extra belasting en kan de oorzaak zijn van vertragingen (bijvoorbeeld trager internet op uw computers). Daarom raden wij aan te allen tijde te opteren voor een volledig gescheiden netwerk voor de camera’s.

IP-camera of netwerkcamera laten installeren

Installateur van netwerkcamera's België

Interesse in camerabewaking?

Ontvang een offerte

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

Scutum Security