Recorder voor camerabewaking

Het grootste voordeel van een recorder is dat u altijd camerabeelden kan terugkijken. Dit is zowel voor u als voor uw verzekeringsbedrijf een meerwaarde bij het veilig houden van uw woning of bedrijf.

Belangrijk bij recorders is het aantal beelden per seconde die kunnen worden weggeschreven en de resolutie waarin dit gebeurt. Ceulemans Security werkt met drie verschillende recorders die telkens beschikbaar zijn in 4 – 8 of 16 kanalen:

  • Hikvision
  • Dahua
  • BID Serie

Wilt u weten welke van deze recorders past bij uw woning of bedrijf?

Ontvang advies

Recorder voor camerabewaking

Wat u moet weten over recorders voor camerabewaking

Aansluitingen
Analoge camera’s worden individueel op de recorder aangesloten. Dit betekent dat van elke camera een coax-kabel naar de recorder loopt. Recorders zijn er in vele uitvoeringen, maar bestaan doorgaans in uitvoeringen van 4 – 8 – 16 – 32 aansluitingen (camera’s).

 

Beelden per seconde
Des te hoger het aantal beelden per seconde, des te vloeiender de beelden zullen lijken. Het menselijk oog ervaart een vloeiende beweging bij 12-15 beelden per seconde. (Speelfilms worden opgenomen aan 24 beelden per seconde.) Recorders voor bewakingsbeelden worden doorgaans ingesteld op +/-6 beelden per seconde. Het aantal beelden dat een recorder per seconde kan opnemen wordt steeds uitgedrukt voor het totale aantal camera’s. Houdt hier ook rekening met de resolutie waarvoor dit aantal beelden geldt.

 

Beeldresolutie
Opnameresolutie wordt uitgedrukt in het aantal pixels (puntjes) dat een beeld bevat. Gangbare resoluties voor digitale recorders met analoge camera’s zijn:

  • CIF : 360×288 pixels (horizontaal x verticaal)
  • 2CIF : 720×288 pixels
  • D1(4CIF) : 720×576 pixels
  • 1080P (Full HD) : 1920×1080 pixels (enkel te bekomen met HD-SDI camera EN HD-SDI recorder)

Hier geldt het principe dat hetzelfde beeld dus in een al dan niet groter aantal pixels kan worden weggeschreven. Des te hoger het aantal pixels, des te scherper de beelden zijn.

 

Beelden opvragen
Beelden kunnen worden opgevraagd via de bediening van de recorder zelf en opgeslagen op USB-stick of CD-rom. Nog vaker worden de recorders echter gekoppeld op uw netwerk, waardoor u de beelden kan consulteren via een computer, tablet of GSM.

Interesse in camerabewaking?

Ontvang een offerte

Bel onze adviseur.

03/644 31 21

Scutum Security